• Suomeksi
  • In English

Patrik 10.7.2012

Pohjoimaiden Mestaruus tuplana

Minimoton pohjoismaiden mestaruudesta ajettiin Norjassa, Starmoen Motorsenterin radalla viime viikolla. Klaukkalalainen Ajo Motorsport Junior Projektin kuljettaja Patrik Pulkkinen osallistui siellä sekä MiniGP 50 cc -sarjaan että Honda NSF 100 merkkiluokan lähtöihin.

Neljät aika-ajot toivat Patrikille neljä paalupaikkaa päivän neljään starttiin. Klaukkalalainen johti kaikkia lähtöjä startista maaliin, tehden samalla uuden rataennätyksen. Uusi ennätys päihittää kaikki aiemmat tulokset, jotka Starmoenin radalla on ajettu kaikki MP-luokat huomioiden.

Tällaisella menolla kahden luokan luokan PM-mestaruus varmistui oitis.

Nuoren kuljettajan uralla kyseessä oli jo neljäs täysosuma PM-kisoissa. Aiemmat mestaruudet ovat tulleet minimotoilla on tullut Ruotsin Malmössä vuonna 2008 ja Jämsässä 2009.

Patrik voitti juhannuksena myös kansainvälisen kutsukilpailun Hollannin Berghemissä. Kisan kaukaisimmat kilpakumppanit tulivat Etelä-Afrikasta ja heitä oli Patrikin luokassa kaikkiaan kymmenen.

Alkavalla viikolla Patrikin ja tiimin matka jatkuu Espanjan Zaragozaan, missä ajetaan Honda NSF -luokan Euroopan mestaruudesta.

Ensi kaudella Patrikin tarkoitus on siirtyä isompaan pyörään eli Moto3 Hondaan, mikä on jo 250-kuutioinen nelitahtikilpuri.

Siirry sivun alkuun
 
Facebook Instagram @finpostman Twitter @finpostman


PeugeotMCSaxoprint Kymiring Jepit